محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی
لبنیات، پروتئین و کلسیم و مواد مغذی شامل فسفر، نیاسین، ریبوفلاوین و ویتامینهای DوA را برای بدن  تأمین می‌کنند. هنوز اثر کلسیم بر روی خطر بیماری قلبی به طورکامل مشخص نشده است. البته کسانیکه کلسیم زیادی مصرف نمی‌کنند، بیشتر مبتلا به فشارخون‌بالا می‌شوند و در نتیجه متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که از غذاهای حاوی مقادیر بیشترکلسیم، استفاده شود (روزانه1000 میلی‌گرم در بالغین زیر50 سال و 1200 میلی‌گرم درافراد بالای50 سال). محصولات لبنی کم‌چرب (0/5تا 1 درصد چربی) یا بدون‌چربی حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به شیرکامل یا شیر با2 درصد چربی هستند اما چربی اشباع، کلسترول، سدیم و کالری کمتری دارند. اگر درجایگزینی شیر کم چربی(0/5تا 1 درصد چربی) بجای شیر کامل (3/5 یا 4 درصد چربی) مشکل دارید، سعی کنید به تدریج به این تفاوت عادت کنید. 
افرادیکه از پنیر استفاده می‌کنند باید انواعی را انتخاب کنند که طبیعی‌‌تر باشند یا در صورتیکه فرآوری‌شده ‌باشند، در هر 28 گرم از آنها بیش از 3 گرم چربی کل یا 2 گرم چربی اشباع‌شده وجود نداشته باشد.
پنیرهای کم چرب مانند موزارلا در میان افرادیکه مراقب میزان کالری و محتوای چربی غذا هستند، پرطرفدار می‌باشند. بجای بستنی معمولی می‌توانید از ماست و پودینگ یا بستنی کم چرب استفاده کنید.
مصرف روزانه محصولات لبنی:
 مصرف روزانه دست‌کم 3 واحد غذایی در 19 تا 50 سالگی و دست‌کم 4 واحد غذایی در افراد 51 سال یا مسن‌تر و 3 تا 4 واحد غذایی در زنان حامله یا شیرده از محصولات لبنی ضروری است.
یک واحد غذایی از محصولات لبنی عبارت است از:
• یک فنجان شیر کم چرب (5/0 تا 1 درصد چربی) یا بدون چربی.
• یک فنجان ماست کم چرب یا بدون چربی.
• 45 گرم پنیر تازه کم چربی (مانند پنیر چدار).
• 60 گرم پنیر فرآوری شده.
• نیم فنجان پنیر کم چرب پیتزا.

تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی