برنامه سالم غذایی
این رهنمودها به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی تدوین شده‌اند. پیروی از این برنامه سبب بهبود وضعیت کلی سلامتی در افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری قلبی‌عروقی می‌شود. در این قسمت رهنمودهای کلی ارایه می‌شوند، همچنین می‌توانید به مطالب مربوط به رژیم غذایی DASH هم رجوع کنید. .
• از انواع گوناگونی از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید (روزانه 9 واحد غذایی یا بیشتر).
• از انواع گوناگونی از غذاهای غله‌ای شامل غلات سبوس‌دار استفاده کنید. (روزانه 6  واحد غذایی یا بیشتر)
• از محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی، ماهی، بنشن (نخود و لوبیا خشک) و گوشت مرغ  بدون پوست استفاده کنید.
• از روغن‌ها و چربی‌هایی استفاده کنید که دارای 2 گرم یا کمتر چربی اشباع در هر قاشق غذاخوری بوده و فاقد چربی‌های ترانس باشند مثلاً کره گیاهی مایع یا لوله‌ای (تیوپی)، روغن زیتون و روغن کانولا.
• هرروز مقدار کالری‌ مصرفی را با مقدار کالری‌که می‌سوزانید، متعادل نمایید. وزن خود با واحد کیلوگرم را درعدد 6/7 ضرب کنید. حاصل ضرب نشان‌دهنده میزان کالری‌ است که روزانه با فعالیت متوسط می‌سوزانید. اگر فعالیت بسیار اندکی دارید، بجای عدد 6/7 وزن خود را در عدد 5/8 ضرب کنید.
• ورزش کنید تا سالم‌تر بمانید. کالری‌هایی را که می‌خورید، بسوزانید. دست‌کم30 دقیقه در اکثر روزهای هفته ورزش کنید یا پیاده‌روی نمایید. یک ساعت ورزش روزانه مطلوب‌تر است.             
• مصرف نوشیدنی‌های قندی و شیرینجات را محدود کنید چرا که کالری زیادی دارند.
• مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع یا چربی ترانس بالا نظیر شیر کامل (پرچرب)، گوشت‌های چرب، روغن‌های گرمسیری و روغن‌های نباتی هیدروژنه را حذف کنید. در عوض غذاهای شرح داده شده در قسمت اول این کادر را جایگزین آنها نمایید.
• میزان مصرف نمک خود را کاهش دهید.
• مطابق دستور صریح اسلام الکل مصرف ننمایید،‌ اگر پیرو سایر ادیان الهی هستید و الکل مصرف می‌کنید، حتما میزان آن را محدود نمایید. اگر الکل مصرف نمی کنید، هرگز شروع به استفاده از آن ننمایید.

تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی