بیشتر افراد می‌دانند که ورزش و فعالیت جسمانی برای آنها مفید است. افزایش روزافزون تعداد باشگاه‌های ورزشی و تعداد افرادیکه در پارک‌ها می‌دوند و یا در مراکز خرید پیاده‌روی می‌کنند و همچنین تغییرات سالم در شیوه‌زندگی به منظور افزایش میزان فعالیت جسمانی، همه شواهدی بر این ادعا هستند. از طرف دیگر پیشرفت فن‌آوری و خدمات شهری سبب شده‌اند که انسان‌ها زندگی ساکن‌تری داشته باشند و دچار اضافه‌وزن شوند.
بدن انسان مجموعه‌ای است که برای حرکت ساخته شده ‌است بنابراین شیوه‌زندگی بدون تحرک برای کل بدن انسان (عضلات، استخوان‌ها، قلب، ریه‌ها و سرخرگ‌ها) مضر است. از نظر فایده قلبی عروقی، ورزش سبب تقویت عضلات قلب و پمپاژ موثرتر خون توسط آن می‌شود.  
همچنین ورزش موجب کاهش تری‌گلیسیرید، افزایش کلسترول خوب (HDL) و بهبود نسبت  HDL(کلسترول خوب) به  LDL(کلسترول بد) در جریان خون می‌شود. این اثر آنقدر مهم است که عدم فعالیت جسمانی مانند استعمال دخانیات، فشارخون‌بالا یا سطح کلسترول‌بالا یک عامل خطر عمده ابتلا به بیماری سرخرگ‌های کرونری می‌باشد و موجب 2 برابر شدن ایجاد حمله قلبی می‌گردد.
در عین حال ورزش فشارخون را کاهش داده و درصورت ابتلا به دیابت، سطح افزایش یافته قند‌خون را پایین می آورد که هر دو، سبب کاهش خطر بیماری قلبی‌عروقی می‌شوند. همچنین ورزش کمک می‌کند تا وزن خود را کنترل نموده و میزان چاقی را کاهش دهید. در واقع بهنگام ورزش، شما در جهت درمان کلسترول خون‌بالا، فشارخون‌بالا و دیابت عمل می‌کنید. اگر شما از لحاظ جسمانی فعال باشید به احتمال کمتری دچار این مشکلات می‌شوید. حتی افزایشی متوسط در میزان فعالیت جسمانی (دست کم 30 دقیقه پیاده‌روی تند در اکثر روزهای هفته) برای بهره‌مندی از اثرات مثبت ورزش بر روی قلب و رگهای خونی کافی است. بطور خلاصه می توان گفت ورزش در کل برای سلامتی مفید است و در این مورد سن و یا سطح سلامتی کنونی خیلی مهم نمی‌باشد.
ورزش به اصلاح آثار نامطلوب سایر عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی نیز کمک می‌کند. چرا که سبب کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و همچنین اثر آنها بر روی بدن می‌شود. در افراد سیگاری، ورزش در ترک سیگار به آنها کمک می‌کند. البته ورزش هیچگاه جایگزین سایر تغییرات لازم در شیوه زندگی جهت کنترل عوامل خطر دیگر (مثل ترک سیگار، تغذیه سالم و غیره) نمی‌شود. نتایج تحقیقات نشان داده اند که زنان مبتلا به اضافه‌وزن که ورزش می‌کنند، نسبت به زنانیکه فاقد فعالیت جسمانی هستند، امید به زندگی بیشتری دارند.

تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی