چگونه زنان می‌توانند از بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی پیشگیری نمایند؟ 
به ویژه برخی از تغییرات مثبت و پیشگیرانه‌ای که پزشک توصیه می‌کند تا در شیوه زندگی خود اعمال نمایید از اهمیت زیادی برخوردارند، اما همه این تغییرات که در ذیل ذکر می‌شوند مهم هستند:
اطلاع از سابقه خانوادگی. میزان خطر شما درصورتیکه یک عضو خانواده شما در سنین پایینی دچار بیماری‌های قلبی شده باشد، افزایش می‌یابد.
ترک استعمال دخانیات و دوری از دود سیگار دیگران. زنانیکه قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند و سیگاری نیز هستند، در معرض خطر بیشتری برای لخته شدن خون و سکته مغزی می‌باشند. ایده‌آل این است که هر زنی که سیگاری است، سیگار خود را به هر حال ترک نماید، ولی به ویژه ترک سیگار در زنانی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌نمایند، مهم تر است. زنان بالای 35 سالی که سیگاری هستند، نباید از قرص‌های ضدبارداری استفاده نمایند.
روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش نمایید . اگر پزشک به شما بگوید که روزانه یکساعت ورزش برای شما مناسب‌تر است، توصیه وی را انجام دهید. لازم نیست که به باشگاه‌های گران قیمت بروید. تحقیقات نشان داده‌اند که روزانه 30 دقیقه پیاده‌روی برای زنان بسیار مفید است. 
از یک رژیم غذایی سالم قلبی پیروی نمایید.
وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید.
با پزشک خود برای کنترل فشارخون‌بالا و کلسترول‌خون بالا همکاری نمایید. ممکن است علاوه بر تغییرات سالم در شیوه زندگی نیاز به مصرف دارو داشته باشید. زنان یائسه نسبت به مردان هم سن خود، کلسترول خون بالاتری دارند.
توجه زیادی به سطوح تری گلیسیرید خون معطوف نمایید. سطح بالای تری‌گلیسیرید در زنان نسبت به مردان همراهی بیشتری با بیماری‌های قلبی‌عروقی دارد. سطح طبیعی تری‌گلیسیرید کمتر از 150 میلی‌گرم در دسی‌لیتر می‌باشد .
با پزشک خود برای کنترل دیابت یا پیش دیابت همکاری نمایید. این بیماری‌ها ارتباط بسیار نزدیکتری با بیماری‌های قلبی‌عروقی در زنان دارند. در حقیقت، زنان مبتلا به دیابت به همان اندازه مردان مبتلا به دیابت، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌باشند.
با پزشک خود درباره مصرف آسپیرین به عنوان پیشگیری صحبت نمایید. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف آسپیرین در زنان زیر 65 سال ممکن است برای پیشگیری از اولین حمله قلبی مفید نباشد، ولی در زنان بالای 65 سال مفید است. آسپیرین همچنین ممکن است میزان خطر بروز سکته مغزی را در زنان کاهش دهد. 
کنترل استرس وتنش‌های عصبی را یاد بگیرید و اجرا نمایید .
تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی