ادرارآورها: داروهای کاهش دهنده مایعات و سدیم 
معمولا از داروهای ادرارآور برای دفع مایعات و سدیم اضافه‌ بدن استفاده می‌شود که در اثر علایم نارسایی قلبی در بدن تجمع یافته‌اند.کاهش دادن مایعات در ریه‌ها به تنفس هر چه بهتر شما کمک خواهد کرد و کاهش مایعات در سایر قسمت‌های بدن، باعث کاهش تورم و ناراحتی می‌شود . انواع مختلفی از داروهای ادرارآور وجود دارند که هر یک به صورت متفاوتی بر روی بدن عمل می‌کنند. پزشک در انتخاب بهترین و سازگارترین داروی ادرارآور با شما همکاری خواهد کرد. 
برخی دیورتیک‌ها (داروهای ادرارآور) باعث می‌شوند که بدن پتاسیم یا منیزیم خود را از دست بدهد. ممکن است از دست دادن پتاسیم یا منیزیم به ریتم قلب و تاثیر سایر داروها اثر بگذارد. ممکن است پزشک توصیه نماید که غذاهای غنی از پتاسیم مثل موز، طالبی، گریپ‌فروت، زردآلو، آب پرتقال، گوجه‌فرنگی (به ‌ویژه گوجه فرنگی رسیده)، آلو و آب‌آلو بخورید. برخی از افرادیکه دچار کاهش سطح پتاسیم خون شده‌اند، ممکن است علایمی مانند کرامپ پا و یا خستگی را تجربه نمایند. اگر پتاسیم خون شما کم باشد، ممکن است پزشک مکمل‌های پتاسیمی تجویز ‌کند. هرگز نباید خودسرانه از این مکمل‌های پتاسیمی استفاده کنید. 
بسیاری از افراد، دوست ندارند که از داروی ادرارآور مصرف کنند، چرا که تاثیر آن‌ها یعنی افزایش حجم ادرار از نظر ایشان ناراحت‌کننده است. بیشتر ادرارآورها کوتاه اثر هستند، لذا بیشترین ادرارسازی در طول 2 تا 3 ساعت اول مصرف دارو رخ خواهد داد. فورزماید یکی از این داروهای ادرارآور کوتاه اثر است. کلرتالیدون که یکی دیگر از داروهای ادرارآور پرمصرف است، طولانی‌اثر بوده و تا حدود 6 ساعت اثر آن طول می‌کشد. شاید اگر داروی ادرارآور را صبح اول وقت در یک نوبت و یکبار هم بعدازظهر بخورید، بتوانید هم از پس کارهایتان برآیید و هم خواب شبانه خود را از دست ندهید. یادگرفتن نحوه تاثیر داروی ادرارآور در بدن مفید است و از آنجایی‌که این مکانیسم همواره یکسان خواهد بود بنابراین شما می‌توانید بر طبق آن برنامه‌ریزی کنید. 
اغلب افرادیکه در معرض خطر نارسایی قلبی قرار دارند، همچنین در معرض مشکلات مثانه مانند بی‌اختیاری ادرار نیز می‌باشند. داروهای ادرارآور ممکن است باعث بروز یا تشدید این‌گونه ناراحتی‌ها بشوند. اغلب افراد خجالت می‌کشند که مشکلات ادراری خود را با پزشک خود در میان بگذارند. اگر پزشک سوالی در این خصوص از شما نپرسید، از وی راهنمایی بخواهید. بازار پر از محصولات مفید و مناسب برای مردان و زنان در این خصوص می‌باشد. 
تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی