مهارکننده های بتا، داروهایی که فشار بر روی قلب را کاهش می‌دهند:
مهارکننده‌های بتا  گروه دیگری از داروها می‌باشند که در بسیاری از بیماری‌های قلبی از جمله نارسایی قلبی تجویز می‌شوند. یک فرد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب اغلب دارای سطوح بالای کاتکول‌آمین‌ها (هورمون‌هایی که بدن در مواجهه با استرس و ورزش تولید می‌کند) در جریان خونش می‌باشد. مهارکننده‌های بتا با جلوگیری از فعالیت این هورمون‌ها، سرعت ضربان قلب، فشارخون و نیاز قلب به اکسیژن را کاهش می‌دهند. در نتیجه، این داروها علایم بالینی را کاهش می‌دهند و از بزرگ شدن قلب و کاهش فعالیت قلب جلوگیری می‌کنند که نشان دهنده نارسایی قلبی است.
همچنین ممکن است مهارکننده‌های‌بتا اختلال ریتم قلبی (آریتمی) را از بین ببرند. مهارکننده‌های بتایی که معمولا برای آریتمی‌ها تجویز می‌شوند، شامل کارودیلول و متوپرولول می‌باشند.
در برخی افراد، مهارکننده‌های بتا ممکن است باعث خس‌خس سینه و تجمع آب در بدن شوند. همچنین این داروها ممکن است فشارخون فرد را کاهش دهند. کنترل مایعات بدن بخش مهمی از مراقبت از بیمار را در برمی‌گیرد، پس حتما با مشاهده علایم تورم، نفخ و افزایش وزن در اثر احتباس مایعات با پزشکتان تماس بگیرید.
مصرف بیش از حد نمک یکی از دلایل احتباس مایعات در افراد است. بنابراین اگر علایم احتباس مایعات در شما رخ دادند، مصرف نمک را قطع کنید. ممکن است لازم باشد که همراه با مهارکننده‌های بتا، داروی ادرارآور نیز مصرف کنید. 
تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی