نظارت بر میزان مصرف سدیم
احتباس مایعات یکی از علایم اولیه نارسایی قلبی می‌باشد. مقادیر زیاد سدیم (نمک) موجود در رژیم غذایی باعث افزایش احتباس مایعات میشود. پزشکان ممکن است به شما توصیه نمایند که مصرف روزانه نمک را به یک الی دو گرم (1000 الی 2000 میلی‌گرم) کاهش دهید . در واقع این مقدار نمک کمتر از یک قاشق چایخوری نمک می‌باشد. محدود نمودن مصرف نمک به کاهش فشارخون و افزایش تاثیر برخی از داروها مثل داروهای ادرارآورکمک می‌کند. 
اگرمبتلا به نارسایی شدید قلبی ‌باشید، ممکن است به شما توصیه شود که مصرف مایعات خود را نیز کم کنید (البته مصرف روزانه مایعات نباید کمتر از 2 لیتر شود).
غذاهای فرآوری شده اغلب حاوی مقادیر زیادی سدیم (نمک) هستند. کنترل مقادیر سدیم در غذای رستوران نیز دشوار است. ممکن است آشپزی در منزل انتخاب بهتری باشد. به هنگام آشپزی به غذای خود نمک نزنید و سر سفره غذا نیز، نمک نیاورید. درعوض از ادویه‌جات، سبزی‌ها و فلفل در غذایتان استفاده کنید. مراقب جایگزین‌های نمک باشید، 
برخی از آنها پتاسیم زیادی دارند. قبل از استفاده از هر گونه جایگزینی، آن را با پزشک خود مطرح نمایید. سعی کنید پختن انواع غذاهای خوشمزه و سالم را یاد بگیرید. اگر فرد دیگری برای شما آشپزی می‌کند، از او بخواهید که پختن غذاهایی را یاد بگیرد که شما می‌توانید آنها را بخورید. این فرد را با خودتان به نزد پزشک یا متخصص تغذیه خود ببرید تا در جریان امور مربوط به آشپزی قرار بگیرد. 
امروزه برخی از رستوران‌ها فهرست غذاهایی دارند که به شما کمک می‌کنند تا غذاهای سالم‌تری را برای خوردن انتخاب کنید. اگر غذا در رستوران به ‌صورت تازه طبخ می‌شود، می‌توانید از سرآشپز بخواهید که به غذای شما نمک نزند. 
تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی