تصویربرداری از مغز
برخی بررسی‌ها برای بررسی بافت مغز از تکنیک‌های تصویربرداری استفاده می‌کنند:
• سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری) از اشعه ایکس برای ایجاد تصاویر مقطعی (برش گونه) از مغز استفاده می‌کند. هدف از این کار تشخیص این است که آیا سکته مغزی رخ داده است و اگر رخ داده است از چه نوعی (ناشی ازکاهش خون‌رسانی یا خونریزی دهنده) بوده است. انجام سی‌تی‌اسکن20 دقیقه طول می‌کشد.
 • در ام.آر.آی (MRI یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) شما در یک میدان مغناطیسی قرار داده می‌شوید و سپس در معرض انرژی مغناطیسی با یک فرکانس مشخص قرار می‌گیرید. مغز به این انرژی مغناطیسی با فرکانس مشخص پاسخ می‌دهدکه قادر به ایجاد تصاویر بسیار خوبی هستند. پزشکان می‌توانند وجود، محل و اندازه آنوریسم‌ها یا ناهنجاری‌های سرخرگی- سیاهرگی را با استفاده از ام.آر.آی تشخیص دهند. آنوریسم‌ها و ناهنجاری‌های سرخرگی-سیاهرگی ممکن است منجر به سکته مغزی شوند. انجام یک ام.آر.آی معمولاً 30 دقیقه طول می‌کشد. یک روش جدید به نام ام.آر.آی فوق سریع در برخی از مراکز درمانی وجود دارد که تنها 15 دقیقه یا حتی کمتر از آن کمتر طول می‌کشد. تشخیص و تصویربرداری سریع یک سکته مغزی در یک بیمارستان، باعث افزایش سرعت تجویز داروهای ضدلخته در صورت لزوم می‌شوند  که می‌توانند باعث پیشگیری از گسترش آسیب شوند. 
• آنژیوگرافی از رگهای خونی در حقیقت تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس از آنها می‌باشد. وقتی‌که برای عکس‌برداری از رگهای خونی مغز، آنژیوگرافی انجام می‌شود، پزشکان می‌توانند سکته‌های مغزی و آنوریسم‌های مغزی را تشخیص دهند و در مورد اعمال جراحی برنامه‌ریزی کنند. از آنجایی‌که آنژیوگرافی تهاجمی‌تر است، لذا معمولا زمانی انجام می‌شود که سایر بررسی‌ها اطلاعات ضروری را فراهم نکرده باشند. برای انجام آنژیوگرافی در مغز، یک کاتتر وارد یک سرخرگ (معمولا در کشاله ران) می‌شود، سپس کاتتر به سمت سرخرگ‌های کاروتیدی گردن هدایت می‌شود. یک ماده حاجب از طریق کاتتر تزریق شده و تصاویر با استفاده از اشعه ایکس گرفته می‌شوند و پزشک از این راه می‌تواند جریان خون مغز را بررسی نماید.
تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی