در حدود نیمی از افرادیکه مبتلا به فشارخون‌بالا هستند، زنان می‌باشند. این حالت در زنان سیاه‌پوست نسبت به سایر افراد بیشتر است. با افزایش سن، خطر ایجاد فشارخون‌بالا در زنان نسبت به مردان افزایش بیشتری می‌یابد. برخی از زنان ممکن است در تمام طول زندگی هرگز به فشار خون بالا دچار نشوند. زنان پس از یائسگی با احتمال بیشتری به فشارخون‌بالا مبتلا می‌شوند. یک زن در طول دوران باروری ممکن است دچار فشارخون‌بالا شود. در برخی از زنان استفاده از قرص‌های ضدبارداری ممکن است سبب افزایش فشارخون شود.
• اگر مبتلا به فشارخون‌بالا بودید و حامله شدید یا تصمیم به حاملگی داشتید با پزشک همکاری کنید تا بتوانید پیش از حاملگی و در طول آن فشارخون خود را کنترل نمایید. بسیاری از زنان مبتلا به فشارخون‌بالا، فرزندان سالمی را بدنیا می‌آورند. مراقبت‌های دوران بارداری بسیار مهم هستند. اگر از داروهای ضدفشارخون استفاده می‌کنید با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید که آیا می‌توانید مصرف داروها را در طول دوران بارداری ادامه دهید. هرچند برخی داروهای ضدفشارخون مانند مهارکننده‌های ACE در دوران حاملگی نباید مصرف شوند، ولی هیچ‌گاه بدون مشورت با پزشک داروی خود را قطع نکنید.
• فشارخون‌بالا در طول حاملگی (که فشارخون حاملگی نامیده می‌شود) در 6 تا 8 درصد حاملگی‌ها رخ می‌دهد. این حالت در زنان مبتلا به فشارخون‌بالای طولانی‌مدت یا دیابت شایع‌تر است. فشارخون‌حاملگی ممکن است سبب حالتی تحت عنوان پره‌اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) شود که هم برای مادر و هم برای جنین کشنده است.
• اگر سابقه ابتلا به فشارخون حاملگی یا مسمومیت بارداری را داشته باشید، شما به احتمال بیشتری در طول زندگی خود دچار افزایش فشارخون یا سایر مشکلات قلبی‌عروقی خواهید شد. پزشک حتماً باید از این سابقه پزشکی شما آگاه باشد.
• در بیشتر زنان (مبتلا و غیرمبتلا به فشارخون‌بالا) معمولا استفاده از هورمون‌درمانی در طی یائسگی باعث افزایش فشارخون نمی‌شود. گرچه فشارخون در برخی از زنان افزایش می‌یابد. در نتیجه ممکن است لازم باشد که پزشک ابتدا فشارخون شما را اندازه‌گیری نموده و در طول هورمون درمانی نیز آنرا کنترل نماید. همچنین ممکن است داروهای ضدبارداری خوراکی سبب افزایش فشارخون شوند.
• حتی اگر پیش از یائسگی مبتلا به فشارخون‌بالا نشده باشید، پس از یائسگی نیاز به مراقبت‌های اضافی‌تر دارید. در این دوران بطور منظم فشارخون خود را کنترل کنید.
• هر زنی از طریق تغذیه سالم و فعالیت جسمانی بیشتر می‌تواند خطر ابتلا به فشارخون‌بالا را کاهش دهد یا آنرا تحت کنترل در بیاورد. فشارخون‌بالا بطورکامل قابل پیشگیری است.

تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی