تری‌گلیسرید
ممکن است سطح بالای تری‌گلیسرید در ایجاد بیماری‌های قلبی‌عروقی نقش داشته باشد، اما هنوز میزانی از تری‌گلیسرید بالا که به تنهایی عامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی‌عروقی باشد، مشخص نشده است. پزشکان می‌دانند که ترکیب LDL  بالا و تری‌گلیسیرید بالا سبب افزایش خطر حمله قلبی به بیش از میزانی می‌شود که هر یک از این عوامل به تنهایی موجب آن می‌گردند. افراد با تری‌گلیسرید بالا اغلب چاق هستند، معمولا مبتلا به فشارخون‌بالا یا دیابت (بیماری‌قندخون) بوده و دارای سطوح پایینHDL می‌باشند. سطوح به شدت بالای تری‌گلیسرید (بیش از mg/dl 500) ممکن است منجر به التهاب در لوزالمعده (پانکراس) تحت عنوان پانکراتیت شود که یک بیماری تهدیدکننده زندگی می‌باشد.
درصورت افزایش سطح تری‌گلیسیرید، اقداماتی مثل کنترل وزن، پیروی از یک رژیم غذایی حاوی مقادیر اندک چربی‌اشباع و چربی‌ترانس، محدودیت مصرف قند و سایر کربوهیدرات‌ها و عدم مصرف الکل و ورزش منظم مفید هستند. قند خون ناشتا را نیز باید اندازه بگیرید تا علایم زودرس بیماری دیابت (بیماری قند خون) را کنترل کنید. افزایش تری‌گلیسرید ممکن است یکی از علایم سندرم متابولیک باشد که تحت عنوان سندرم مقاومت به انسولین نیز شناخته می‌شود.

تهیه و تنظیم : دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی